Motorral a teherautó ellen

2010.12.31. 10:11

A Nissan autógyár előcsalogatta Doug Lampkint, a tizenkétszeres triál-világbajnokot. 1997 és 2006 között szinte csak róla szólt a sportág, ám az utóbbi időben alig hallottunk a West Yorkshire-i motorosról.

A reklámfilmben kisteherautókkal csatázik. A forgatás után elmondta, hogy élvezte a játékos feladatot, hisz nem volt rajta nyomás, csak látványosan kellett motoroznia. Sokan őt tartják a triál nagykövetének, feladatát most sem tagadta meg: „Minden ilyen lehetőség csak népszerűsíti a sportágat. Annyi extrém időtöltés van manapság, én így próbálom felhívni a figyelmet a triálra.”

Idén is elkalandozik az extrém enduró felé Lampkin. A 2010-es harmadik helyezése után javítani szeretne a világ egyik legnehezebbnek tartott terepversenyén, az ausztriai Eisenerzben rendezett Erzberg Rodeón. Ötlete nem rossz – az utóbbi években négyszer is győzedelmeskedő lengyel Tadeusz Błażusiak is a triál felől érkezett, és tapasztalatait kamatoztatni tudta a rendkívül nehéz, gyakran embermagasságú sziklákból álló versenyszakaszokon.