Ausztráliában is kötéllel büntetik a motorost

2011.01.07. 10:23

DoubleBraidedRope

A perth-i bíróságon kell bizonyítania ártatlanságát annak a 38 éves ausztrál rendőrnek, aki a vádak szerint egy kötelet feszített ki egy karawarai parkban, hogy azzal megállítsa a környéken randalírozó motoros tiniket.

Matthew Gerard Owen Pow nem volt szolgálatban november 27-én, amikor a baleset történt. A tizenöt éves motoros, és tizenhat éves társa súlyosan megsérültek, amikor leestek motorkerékpárjukról az előttük kifeszített kötél miatt.

Pow-t először január 4-én hallgatták meg a perth-i bíróságon, a következő tárgyalás március 31-én lesz. A vádirat benyújtása után azonnali hatállyal kiléptették a rendőrségtől.

Egy szemtanú szerint a suhancokból álló motoros banda már hónapok óta zavarta a parkban sétálókat. Rendszám nélküli, feltehetőleg lopott gépekkel csapattak a babakocsijukat toló anyukák között, és nem lehetett őket jobb belátásra bírni – állítja az ingerült férfi. Emlékei szerint Pow többször is figyelmeztette őket, kevés eredménnyel. Szerinte nem lehet a rendőrt hibáztatni, hiszen valakinek, valahogyan meg kellett állítania a fiatalokat: valamelyik kisgyerek elgázolásával könnyen tragédiába fulladhatott volna a viccesnek tűnő száguldozás.

Az ausztrálhoz nagyon hasonló, ám sajnos halállal végződő péceli balesetről pár hete írtunk hírt. A magánbirtokát dróttal védő nyugdíjas két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott.