Rossi idei első veresége

2011.01.17. 08:50

3a

Az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy Valentino Rossi autóba ül-e az idei Wroom rendezvényen, mely a Ducati MotoGP és a Ferrari F1 csapatainak közös sajtótájékoztatóinak is helyet adott. Az egy héttel az esemény előtt szétküldött kommüniké szerint még mindig elég rozoga az olasz válla: a februári sepangi tesztre semmiképpen nem lesz fitt, de az első versenyre való felépülés is igen kétséges.

Ilyen körülmények között természetesen nem akart kockáztatni a kilencszeres világbajnok, de mint tudjuk, Rossi számára a szurkolói tábor akarata szent és sérthetetlen: a Fernando Alonsóval megvívandó, 2006 óta húzódó külön meccsüket le kellett végre rendezni.

4a

Az esti autóversenyen először gokartokkal köröztek – ennek a végeredménye lett a következő, immár Fiat 500-as versenyautókkal futott második forduló rajtsorrendje. A gokartozást Fernando Alonso zavartalanul, rajt-célgyőzelemmel nyerte meg, ám Rossit Felipe Massa, és csapattársa, Nicky Hayden, és még egy ferraris tesztpilóta is megelőzte.

2a

A Fiatokkal már ügyesebben birkózott meg az olasz, ott a harmadik lett – természetesen azt a versenyt is Alonso nyerte meg. „Egyszerűen mesés volt ez a rendezvény, és a versenyeken is nagyon jól éreztem magam.” – mondta Rossi a Wroom zárónapján. „Végül nem bírtam ki, és a fantasztikus hangulat, illetve a szurkolók nyomása miatt úgy döntöttem, én is beülök az autókba. Egy-egy gödrön jó nagyot ugrattam, de nem lett semmi bajom. Megérte.”

1a

Fernando Alonso elismerően beszélt Valentino Rossiról – állítása szerint neki már semmit nem kell bizonyítania, hiszen kilencszeres világbajnok, mely eredményt valószínűleg soha senki nem tudja majd megdönteni. Alonso saját sikerein felbuzdulva nem tartja kizártnak a visszavágót sem: „Egy újabb csata? Most még semmi biztosat nem tudok mondani, de talán a szezon végén, decemberben meglephetjük a közönséget: két keréken, négy keréken, vagy annyi keréken, amennyit a rajongók jónak látnak...”

6a

Nicky Hayden és Valentino Rossi legközelebb február 1-én ülnek motorra a hivatalos, sepangi teszten.