Játszós és terepezős KTM-ek

2011.01.19. 19:02

Jövőre teljesen megújul a KTM Adventure és Super Duke sorozata: az új motorokat 2012 második felében mutathatják be, mint 2013-as modelleket. A fejlesztésekről szóló információkat Robert Prielinger, a cég fejlesztési részlegének vezetője árulta el a holland Nieuwsmotornak adott interjújában.

A Super Duke formáiban is teljesen átalakul, a pletykák szerint sokkal emészthetőbb lesz a köznép számára, ami persze az igazi KTM-rajongóknak mindenképpen szomorú prognózis. Az utcai naked részben ugyanazokat az erőforrásokat fogja használni, mint az Adventure, részben az idén a Duke R-ben bemutatott, bivalyerős 690-es egyhengerest is megkapja majd. Ezen kívül nagy erőkkel fejlesztenek egy – nagyon magas specifikációjú, a Super Duke-ban debütáló – elektronikát, ami kipörgésgátlót is tartalmazni fog.

Az Adventure-t tetőtől-talpig, vázilag és futóművileg is átfaragják, de bővülni fog a motorpaletta is: 1 200, 1 000, és 800 köbcentis erőforrásokról beszélt Prielinger – utóbbi a Triumph Tiger 800 és a BMW F800GS konkurense lesz, de a gyár ígérete szerint sokkal jobb terepes képességekkel ruházzák fel, mint azokat.

Képeket sajnos még nem közöltek a készülő projektekről, pedig a gyárban már néhány működő prototípus is elkészült.