Ezzel még a vereség is ünnep

2011.01.22. 17:26

A veronai Moto Bike Expón mutatták be a Vyrus legújabb, a jelenleg kapható széria sportmotorok legzseniálisabb formatervű modelljét: a 986 M2-t. Az agykormányzású szupermotort alapvetően versenycélokra fejlesztették, de az utcai közönség is kap belőle egy adagot.

Rodorigo Ascanio, a Riminiben székelő dizájn műhely feje nem kertelt a bemutatón: egyenesen a Moto2-be szánják a 986 M2-t, így természetesen nem véletlen, hogy az egész tervezési folyamatnál a kategória szabálykönyvét lapozgatták a mérnökök.

A koncepció állítólag hiperkönnyű, ahol csak lehetett, karbon elemeket alkalmaztak, azonban az előállítási költségeket sikerült annyira kordában tartani, hogy a Moto2-es csapatok költségvetéséhez mérten is versenyképes legyen az olasz gép. Az előírásoknak megfelelően a Vyrus 986 M2-t is a Honda CBR600RR blokkja hajtja, csak úgy, mint a kategóriatársakat.

„Már bele is fogtunk az elő-szériás közúti modellek gyártásába, melyeket idén márciusban szállítunk ki a megrendelőknek.” – mondta Ascanio. A széria motorok kisebb-nagyobb részleteikben biztosan el fognak térni a képen látható prototípustól, de szinte kizárt, hogy az alapformákon változtassanak, úgyhogy a szerető közönségnek nyert ügye van. Kit érdekel a köridő? Egy ilyen motorral még akkor is ünnep a vereség, ha Paris Hilton cicafiúi aláznak be a féktávokon.

Képek: motoblog.it