Harley-Davidson: króm nélkül az igazi?

2011.01.22. 08:03

A Harley-Davidson Dark Custom családja új taggal bővült – narancsszínnel kombinált feketesége öröm a szemnek. A formatervezők vegyítették a bobberek nyers szépségét a divatos építői irányzatokkal.

A stílusos festés kiemeli a Big Twin blokk fekete és ezüst részeit. A Harley-Davidson kétszemélyes modelljei közül a Blackline kínálja a legalacsonyabb, 655 milliméteres ülésmagasságot, ahonnan jól elérhető az új Split Drag csutkakormány.

A Softail váz sajátossága a rejtett rugóstag, mely vízszintesen, alig észrevehetően helyezkedik el a blokk alatt. A hátsó lengőkar ügyesen imitálja a régi, merevvázas építést, a Blackline mégis megfelel a mai kor rugózási és vezethetőségi elvárásainak.

A kiegyensúlyozó tengellyel ellátott Twin Cam 96B V2-esét közvetlenül a vázra szerelték. A motorblokk elemeket a forgattyús háznál, a primer deklin és a váltónál feketére fényezték, míg a henger bemart szélei ezüst fényűek.

A befecskendezéses, 1584 köbcentis kéthengeres nyomatékmaximuma 125 Nm, amelyet 3250-es fordulaton ad le a hatfokozatú váltón keresztül. A Blackline-t küllős, alumínium, feketére eloxált felnikkel szerelik – az első mérete 21 x 2.15, a hátsóé 16 x 3.00. A kerekeket blokkolásgátlóval kiegészített fékrendszer lassítja.