A finom áru Japánból, aranyáron

2011.02.02. 17:34

A közkedvelt Honda CB400-nak két speciális változatát is piacra dobják idén: a Super Four SE és a Super Bol d'Or SE fényezésükben térnek el a hagyományos verzióktól. Nem ez az első alkalom, hogy a Honda különleges megjelenéssel ruházza fel a belpiacos motort: 1998-ban, a cég megalapításának 50-ik évfordulójára is építettek egy ötszáz darabos, speciális szériát.

A következő hónapban debütáló sorozatból is mindössze ezer darabot gyártanak: a fejidomos, és a lecsupaszított változatból is ötszázat-ötszázat. A '98-as limitált kiadás teljesen fehér volt, mindössze egy darab vörös csíkkal a motor hossztengelyén; ahhoz képest a mostani színkombináció és a pirosra fújt váz igen finom egységet alkot.

Természetesen, ahogy maga a motor is, úgy a speciális kiadások is kizárólag a japán piacra készülnek, bár nem valószínű, hogy ezzel az árképzéssel itthon is népszerű lehetne a modell: a csupasz CB400-ért 1,8 millió forintnak, a fejidomosért majd' 2 millió forintnak megfelelő összegű japán yent kell fizetnie a vásárlónak. Ez azt jelenti, hogy egy képzeletbeli magyar kereskedésben nagyjából annyi képzeletbeli forintot kéne fizetni egy, az 1990-es évek eleji koncepciójú Super Bol d'Or SE CB400-ért, mint a legújabb CBR600RR csúcstechnológiájú szupersportmotorért.