Aranyló cici és frankó sisak

2011.02.15. 12:26

A Bell sisakgyártó sokak kedvence. Évtizedek óta termelnek kiváló minőségben, de nem csak a csúcskategóriában vannak jelen, hanem klasszikus nyitott bukókat is gyártanak még. Az 500-as szériájuk rengeteg chopperes kedvence – amellett, hogy elérhető a megszokott dizájn, időről-időre újabb mintákkal jönnek elő.

Legújabb limitált kiadásukat Skratch, az ismert pin-stripe festő segítségével készítették. A külső egy az egyben hozza a hatvanas évek hot-rod divatját. A művész elmondta, hogy öröm és kihívás volt neki a munka, hisz gyerekkora óta Bell-t használ. Az első minimotorján és az első terepgépén is ilyet hordott: „Egyszer belehajtottam egy autóba, eltörött az orrom, megsérült mindkét karom. Betörtem az üveget, a kormánykerék fogott meg – a fejemnek nem lett semmi baja.”

A videóban a mester mesél a múltról és a szakmáról. Akit ez nem érdekel, ne csüggedjen: aranyra festett mell és popsi várja a férfiszemet Cherry Dollface pin-up girl is jelen volt a forgatáson.

Ugyan a nyitott sisakok arcvédelme nem a legmegfelelőbb, de sokan nem adják fel a stílust – nekik megfelelő lehet a Bell Skratch Deluxe 500. Az üvegszálas külső alatt EPS hab található, tömege mindössze 1200 gramm, és teljesíti a DOT normát. Az amerikai ára 139,99 dollár, vagyis 26800 forint – a hazai forgalmazásról nincs információnk.