Talmácsi: ötven százalék az esélyem

2011.02.25. 12:17

Még mindig nincs csapata Talmácsi Gábornak, de megítélése szerint még van lehetőség arra, hogy versenyezzen a március végén kezdődő vb-sorozatban. "Úgy gondolom, ötven százalék az esélyem, hogy az idén indulni tudjak." – fogalmazott a 29 esztendős motoros. "A háttérben folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Jelenleg elérkeztünk arra a szintre, hogy már nem rajtam múlik a döntés, hanem a másik félen."

Talmácsi szerint nem tőle függött, hogy nem sikerült időben csapatot találnia: "Már a tavalyi idény végén megkezdődtek a tárgyalások, hogy melyik versenyző hol folytatja 2011-ben. Nekem is aláírt szerződésem volt, de a csapatom váratlanul visszalépett az indulástól, így kezdődhetett minden elölről. A helyzet annyiból volt nehezebb, hogy addigra már az istállók zöme leszerződött és csupán egy-két üresedés volt, ahol viszont elég komoly összeg befizetése a feltétel."

Talmácsi azt mondta, szeretne idén is versenyezni, de nem mindenáron: "A Moto2-ben igazából túl nagy különbségek nincsenek a motorok között, de fontos, hogy minden feltétel adott legyen: összeszokott csapat, tapasztalt szakemberek, megfelelő technikai háttér, hogy csak a versenyzésre koncentrálhassak, mert csak így tudom kihozni magamból a maximumot."

Talmácsi tavaly a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. A világszerte jól ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban közölte, hogy visszalép az idei vb-sorozattól.

A 18 futamos világbajnokság március 20-án rajtol Katarban.