Rossi menni Superbike?

2011.03.11. 11:00

Valentino Rossi idén Misanóban próbálta ki a 1198-at, hogy letesztelje sérült vállát a téli tesztek előtt
Valentino Rossi idén Misanóban próbálta ki a 1198-at, hogy letesztelje sérült vállát a téli tesztek előtt

Valentino Rossi az egy héttel ezelőtti Ducati-MotoGP estén vetette fel először nyilvánosan a superbike-os szereplés lehetőségét, amit azóta többen is megerősítettek. Ha igaz a vízió, az olasz szupersztár a WSBK-ban, Ducatival fejezné be sportkarrierjét.

Rossi fegyverhordója és örök barátja Uccio a motosprint.it-nek adott interjújában elmondta: „Ez egy elég konkrét terv. Vale jelenleg úgy gondolja, hogy a MotoGP karrierje végén még két évig menne a Superbike sorozatban. Közismert, hogy a Forma1-es szereplés lehetősége is felmerült, de az SBK kézenfekvőbb, hiszen a motorversenyzés az, amiben Rossi a legeslegjobb.”

rossichiambretti

Rossi pár nappal később az olasz Channel 5 esti beszélgetős műsorában vázolta terveit. „Remélem, hogy még van pár évem a MotoGP-ben, aztán visszavonulok a Superbike-ba. Ez a sorozat a MotoGP B kategóriája, de nagyon élvezetes versenyeket futnak a srácok.”

Az olasz elmondása szerint válla továbbra is fáj. Egy pár nappal korábbi konzíliumon kezelő orvosa aggodalmának adott hangot, amikor látta a Rossiról készült röntgenleletet: a bicepsz hosszú fejének ina még nem rögzült a megfelelő helyen.

Valentino szerint a 2011-es bajnoki cím fő várományosa az eddigiek alapján Casey Stoner. Egy tízes skálán tíz pontot adna neki – majd nevetve tette hozzá, hogy ezt csak azért mondja, hogy rontást hozzon az ausztrálra. Szerinte a 27-es tehetségben és gyorsaságban kimagaslik a többiek közül, egyedül a taktikai érzékén kellene kicsit faragnia. Lorenzót erősnek tartja, neki 9,5-öt adna; Haydennek 8-at, mert a barátja és csapattársa, Simoncellinek 8,5-öt, mert gyári motoron ül és hihetetlen ütemben fejlődik.

A 2011-es szezon előtti utolsó tesztet március 13-14-én tartják a katari pályán.