Júliustól izomból támadnak

2011.03.13. 07:59

A MotoGP technikai szabályzata 2012-ben változik: visszaemelik 1000 köbcentire a királykategória motorjainak maximális lökettérfogatát. A legutóbbi ilyen módosítás 2007-ben történt, amikor 1000-ről 800 köbcentire csökkentették a volument.

A hírek szerint július 4-én Mugellóban próbálhatják ki a csapatok legelőször a 2012-es specifikációjú versenygépeiket. A dolog érdekessége, hogy nem a szokásos tesztpilóták fognak körözni: maguk a versenyzők tesztelik majd a jövő évi motort.

Ha minden a terv szerint megy, a csapatoknak a Mugello után a brünni grand prix futam utáni hétfőn lesz lehetőségük újra kipróbálni a 2012-es gépeket.

A július 4-i tesztelésen nem csak az derül ki, hogy a top csapatok milyen irányba fejlesztenek jövőre, de az is, hogy a MotoGP-vel kokettáló kisebb cégek, mint a Suter, az Inmotec vagy a Norton valóban prezentálnak-e valamilyen versenymotort.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.