Rendőrnek adta ki magát a sztármotoros

2011.03.30. 15:21

James Stewart, a huszonöt éves motokrossz-legenda furcsa szórakozás közben bukott le a héten: megkülönböztető jelzéssel állított meg egy előtte haladó autót, és rendőrnek adta ki magát.

Egy floridai országúton krúzolt Stewart egy haverjával, amikor úgy gondolták, Toyotájuk műszerfalára biggyesztett piros-kék villogóval megállítják az előttük haladó autót. Félre is húzódott a kiszemelt áldozat, Stewart pedig megpróbálta volna igazoltatni a két bent ülőt, csak azok történetesen rendőrök voltak. Igaziak.

Amikor felmutatták igazolványukat, Stewart elmenekült, de a szolgálaton kívüli rendőrök beszóltak a központba – a szökevény hamar elő is került az orlandói repülőtéren. Utasával együtt előállították, és csak a hajnali órákban engedték szabadon a motokrossz bajnokot.

Stewartnak, az amerikai motokrossz népszerű sztárjának az idei szezonban amúgy sincs sok szerencséje – az első öt futamon ugyan sikerült három győzelmet begyűjtenie, de az utána következő bukássorozatnak köszönhetően jelenleg csak a negyedik helyen áll: elúszni látszik a bajnokság. A hátra lévő öt fordulóban feltehetően Chad Reed, Ryan Villopoto és Ryan Dungey között fog eldőlni a bajnoki cím.