Honda: a légzsák még jobb is lehet

2011.04.08. 13:51

A Honda évek óta elkötelezett fejlesztője a motoros biztonságtechnikának. A speciális blokkolásgátlók, az első generációs légzsák és a szintén levédett biztonsági öv után itt a legújabb szabadalom.

Legfrissebb munkájuk szintén lufi: a Gold Wingen már megismert, a tank fölé kipattanó légzsák helyett nagyobbat és hatásosabbat terveztek: a műszerek és a lámpa közül törne ki, így hatékonyan képes védeni a vezetőt testét frontális ütközéskor.

A felfelé szélesedő, háromszög alakúra varrt légzsák messzebb nyúlik ki, szükség esetén szinte ráterül az autóra – a fejlesztés alatt álló rendszer a fej és a gerinc védelmét még hatékonyabban látja el.

A rajzokon jól felismerhető a CB1300-as kontúrja. Az is világosan látszik, hogy a rendszer figyelembe veszi a kormány szögét, képes néhány fokkal bal-jobb irányba is elfordulni. A bejelentett szabadalom piaci megjelenéséről még nincs hír, a Honda munkatempóját ismerve, nem kell sokáig várnunk a végleges kivitelre.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.