Újabb magyar a világkupán

2011.04.18. 10:54

Tisztes helytállással kezdett élete első Superstock 1000 világkupa futamán a fiatal magyar tehetség, Győrfi Alen. A reggeli bemelegítő edzésre az Adrenalin H-Moto csapat technikusai azzal a feladattal küldték ki, hogy teszteljen. Jól sikerültek a változtatások, hisz az öt kör alatt sikerült a hidegebb időjárásban is megfutni az időmérőn elért legjobb köridőt.

A verseny rajtát jó kapta el Alen, egy sorral feljebb kezdte meg az első kanyart. Az előzések közben a külső ívre sodródott és sokan visszavették a helyezésüket. Három körrel a vége előtt sikerült az előtte haladó ducatis versenyzőt megelőzni a pálya leggyorsabb részén, így feljött a 22. helyre. Az utolsó két körben folyamatosan támadta az előtte lévőket, de a váltóelektronika hibája megakadályozta abban, hogy elérje célját. A kockás zászló a 22. helyen intette le élete első Superstock 1000 futamán.

Győrfi Alen elmondta: „Nagyon boldog vagyok, hisz a tavalyi évben még nagyon távolinak tűnt ez a versenysorozat. Rengeteget dolgoztunk azért, hogy egyáltalán itt lehessünk, de megmutattuk mindenkinek, hogy újoncként mire vagyunk képesek. Nem értünk el rossz időket és helyezést, de mától a következő hétvégére figyelek, hisz tesztelünk, a monzai versenyre készülünk fel.”