Hivatalos álláspont a pályanapok sorsáról

2011.04.19. 19:19

A Brorganisation Kft. megszűnéséről szóló híreket a mai napon megerősítették – a múlt heti Fékezz rövidebbet! blogon megjelent, nagy port felkavaró poszt beigazolódni látszik. Kétséges, hogy május elsejétől kezdve lesznek-e még idén motoros nyíltnapok.

A Totalbike megkeresésére Bulcsú Rezső, a Brorganisation ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a tevékenységük megszűnéséről szóló hírek igazak. Április 30-ával feloszlanak, kiköltöznek a Hungaroringen bérelt irodájukból – valószínűleg honlapjukat is megszüntetik.

Az ügy mögött financiális okok vannak, mondta Bulcsú: az egyre kisebb érdeklődés miatt az utóbbi rendezvények kivétel nélkül hatalmas anyagi veszteséggel jártak. 2008-2009-ben teltházon működtek ezek a pályanapok – az emberek verekedtek az utolsó helyekért –, 2010 első féléve is elég pörgős volt még – bár az esős időjárás miatt rengeteg eladatlan jegy maradt –, a második félévben viszont rendszeressé váltak a 30-40 fős motoros napok. Idén tavasszal hasonlóan gyengén pörgött a bolt, ezért is döntött Rezső a cég felszámolása mellett.

Az április 30-ig kiírt pályanapokat még megtartják, azonban május elsejétől a Brorg. biztosan nem szervez idén több nyíltnapot a motorosoknak. Bulcsú Rezső kérdésünkre elmondta, hogy az országos bajnokság és az egyéb amatőr kupák versenyeit megpróbálják megtartani; az erről szóló tanácskozásnak csütörtökön a Hungaroring ad helyet.

Bulcsú hozzátette, szinte kizártnak tartja, hogy mások ne próbálnának meg motoros nyíltnapokat szervezni a Hungaroringen. De hogy pontosan kik lesznek ők – és lesznek-e egyáltalán –, vagy mikortól kezdik meg működésüket, egyelőre nem tudni.