Csalt az Aprilia?

2011.04.20. 10:17

Csaláson kapták az Apriliát: nem homológ alkatrészt találtak az ellenőrök Max Biaggi motorjában a múlt hétvégén tartott asseni futamot követően – az olasz pontjait nem vették el, a csapat szóbeli figyelmeztetéssel megúszta az ügyet.

Az üzemanyag-befecskendező rendszer nem felelt meg a követelményeknek – írják a szaklapok –, pedig a szabályzat kimondja, hogy az üzemanyag-ellátó rendszer összes elemének meg kell egyeznie a szériagyártású motorokon találhatóval.

Az idei szezonnyitó ausztrál futam előtti ellenőrzésen még mindhárom RSV4-en – Noriyuki Hagáén, Leon Camierén és Max Biaggién – ugyanaz a befecskendező volt, ahogy az üzemanyagpumpa is megegyezett a pár héttel ezelőtt tartott brit hétvégén. A mostani holland versenyen után Max Biaggi Apriliájában illegális alkatrészeket találtak – a másik két versenygép átment az ellenőrzésen.

A versenybizottság döntése értelmében nem veszik el a címvédő pontjait – két második helyezéssel, így 40 ponttal gazdagodott MadMax vasárnap –, egy szóbeli figyelmeztetéssel megúszhatják a dolgot – annak ellenére, hogy a szabálykönyv megsértésének ténye és a szándékosság nyilvánvaló volt, illetve hogy az illegális befecskendező-rendszerrel plusz lóerőkhöz juthatott az olasz.