Magyar induló a világbajnokságon

2011.04.29. 10:17

Péntektől vasárnapig az estorili pályán rendezik a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíját, az idei harmadik futamot, amelyen Sebestyén Péter révén ismét lesz magyar induló.

A mindössze 16 esztendős tehetség a 125-ös kategóriában a Forward Racing Team tagjaként egy KTM motor nyergében áll majd rajthoz. A nyolcadliteresek között 2007-ben világbajnok Talmácsi Gábor, aki pontosan tíz évig volt állandó résztvevője a sorozatnak, két hónapja jelentette be, hogy miután tárgyalásai nem vezettek eredményre, kihagyja ezt az évet, így az első két versenyen nem volt magyar résztvevő.

Sebestyén és menedzsere, Roberto Favaro szerdán érkezett meg a portugáliai futam helyszínére. A pilóta személyesen is megismerkedhetett csapata, a Forward Racing Team tulajdonosával, és a csapattagokkal. Csütörtökön, a délelőtti órákban volt a pályabejárás a mérnökökkel és a szerelőkkel. Délután került sor azokra a megbeszélésekre, ahol a motor műszaki beállításairól volt elsősorban szó, hogy pénteken, a motoron ülve már minél hatékonyabban folyhasson az edzés.

"Izgatottan várom a holnapi napot, hiszen számomra ez egy új kihívás. - mondta Sebestyén. - Meg kell ismerkednem az új motorral és a csapattal. A lehető legtöbb információt kell adnom, hogy a motort a saját stílusom szerint állíthassuk be. Ez nem lesz könnyű feladat, főleg ami az első versenyt illeti, de remélem sikerül a maximumot kihozni magamból, és lépésről lépésre dolgozni, nem feledve, hogy még hátravan 14 futam."

A szabadedzés pénteken, magyar idő szerint 10:15 órától és 14:15-től kezdődik. Szombaton szintén 10:15 órakor rajtol a szabadedzés és 14 órakor lesz a kvalifikáció. A futamot vasárnap 15:30-kor indítják. A nyolcadliteresek között két verseny után százszázalékos teljesítménnyel a spanyol Nicolás Terol vezeti a pontversenyt.

Az 1972-ben épült, a vb-futamnak 2000 óta helyet adó, 4182 m-es estorili pálya még a szakemberek szerint is az egyik legnehezebb helyszín. A négy lassú balkanyar, kilenc gyors jobbkanyar, és a majdnem egy kilométeres egyenes szakasz igazi kihívás még a gyakorlott versenyzők számára is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.