Ötös erősségű földrengés Kunmadarason

2011.04.29. 10:31

Péntektől vasárnapig rendezik meg Kunmadarason a Dragbike, azaz a gyorsulási motoros Európa-bajnokság első futamát. "Soha nem látott érdeklődés kíséri az idei Eb nyitófutamát, ami óriási lehetőség a Tisza-tó térségének" – mondta Hadnagy József főszervező a kunmadarasi reptéren tartott csütörtöki sajtótájékoztatón. "A viadalon 18 ország 67 versenyzője vetélkedik majd, azaz közel 100 ezer lóerő csap majd össze."

A 402 méter hosszú pályán 8000 lóerős autók és 1500 lóerős motorok versengenek majd, előbbiek beindításakor 5-ös erősségű földrengést jelez a szeizmográf. A járművek 500 km/h fölötti sebességet is elérhetnek, így a távot nagyjából 6 másodperc alatt teljesítik.

Az esemény az egész családnak kiváló programot nyújt, ugyanis a gyermekeket játszóház várja, a hölgyeknek pedig kozmetikai tanácsadást tartanak. A rendezvényt kaszkadőr-show, az Opel Dakar Team tereprali-csapatának bemutatója és sétarepülési lehetőség is színesíti.

A képek forrása: kunmadarasmotorsport.hu

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.