Nem hibáztak a bírók Rossiéknál

2011.04.30. 10:01

2

Kivizsgálták a Valentino Rossi és Casey Stoner között történt esést követő bírói ténykedéseket. A legutóbbi jerezi hétvége után többen panaszkodtak a sorozat szervezőjénél, amiért a versenybírók bizonyos versenyzőknek nem adtak elég segítséget ahhoz, hogy esésük után újrainduljanak.

Casey Stonert egy rosszul felmért féktáv után Valentino Rossi ütötte ki: egyiküknek sem esett baja, azonban a bírók szinte kizárólag csak az olasznak segítettek az újraindulásban.

Rossi-Stoner-crash-Jerez-635x343

Mivel több panasz is érkezett, a versenyfelügyelet vizsgálatot rendelt el, melynek eredményét a portugál versenyhétvége első edzésnapján, azaz tegnap hirdették ki.

„Miután több videó felvételt is megnéztünk a 2011. április 3-i, spanyol nagydíjon történt bukásról – mely Valentino Rossi és Casey Stoner között történt – és meghallgattuk Juan Alvarez, a jerezi pálya igazgatójának magyarázatát, arra a döntésre jutottunk, hogy a pályabírók megfelelően, a biztonsági szempontokat figyelembe véve jártak el.”

A versenyfelügyelet ugyanakkor arra kéri a vezetőséget, hogy olvassák át a szabályzatot, és ha kell, módosítsanak azon, hogy a jövőben a kétes helyzetekben igazságosabban tudjanak eljárni.

Stoner és Rossi között egyébként azóta is izzik a levegő: a tegnapi, pénteki edzés napon az ausztrál bemutatott a ducatisnak, amiért az követte az egyik gyors körében. A tréninget Marco Simoncelli nyerte – Rossi a negyedik, Stoner az ötödik lett, ezredmásodpercre megegyező időeredménnyel.