46 másodperc alatt építenek motort

2011.05.01. 10:27

Legutóbb márciusban láthattuk a Horex meztelen kompresszoros gépét – akkor épp versenypályán tesztelték a motort. Az akkori kémfotók után most maga a gyár publikált egy promó videót: gyorsított felvételen, 46 másodperc alatt szerelnek össze a VR hengersoros 200 lóerős modellből egy prototípust.

Ha a híresztelések igazak, a Horexnél a fejlesztési munka végső fázisainál tartanak, hiszen a végleges alkatrészekkel, közúton tesztelik a nakedet.

Az új Horex igazi csemege lehet a stílus kedvelőinek. A szűk hengerszögű V-motor hihetetlen keskeny, a közös hengerfej mindössze 429 milliméter – a szélesség megegyezik bármelyik átlagos soros négyesével. A dugattyúk egymáshoz képest 15 fokot zárnak be. A furat és löket aránya 68 x 55 milliméter, a hengerűrtartalom pedig 1218 köbcenti. A kompresszor beállításától függően akár 200 lóerőre is képes lesz majd.

Egyelőre nem tudni, hogy a sorozatgyártás mikor indul.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.