Kétmillió BMW Berlinben

2011.05.09. 15:39

Egy BMW R 1200 GS volt a kétmilliomodik motorkerékpár, amely a BMW berlini gyárának futószalagjáról legördült. Az üzemben 1969 óta gyártanak motorokat a világ minden piacára. Május 6-án, az esemény tiszteletére rendezett ünnepségen Chris Pfeiffer, négyszeres freestyle motorkerékpár-világbajnok mutatta be az alkalomra készült, jubileumi GS modellt.

Berlin polgármestere, Klaus Wowereit kiemelte, hogy a motorgyár Berlin jelentős és hűséges munkaadója: „A BMW akkor is hű maradt Berlinhez, amikor más vállalatok elhagyták a várost. Ez az előrelátó gondolkodás meghozta gyümölcsét, és immár kétmillió motorkerékpárt gyártottak le a berlini üzemben” – mondta el a polgármester.

Hendrik von Kuenheim, a BMW Motorrad vezetője elmondta: „Elkötelezettek vagyunk a fenntartható motorkerékpárok gyártása és a motorozás gazdag hagyományainak ápolása mellett. Gépeink a motorozás élményét testesítik meg, képviselik gyárunkat és Berlin városát abban a 130 országban, ahova exportálják őket. Célunk, hogy tovább erősítsük hosszú távú kapcsolatainkat a várossal” – nyilatkozta Kuenheim.

A BMW berlini gyáregységében dolgozó 1900 alkalmazott naponta 510 motorkerékpárt és további 24000 autós féktárcsát gyárt le. Az üzem működésének első évében 12000 motorkerékpárt készített, éves termelése 2010-re pedig 97076 darabra emelkedett. „Berlin marad a BMW motorkerékpár-építésének szíve, ezért évi 30 millió eurót fektetünk a gyártósorokba, hogy továbbra is szavatoljuk kiemelkedő gyártókapacitásunkat” – mondta el az eseményen Herman Bohrer, a gyár vezetője.