Durva baleset vér nélkül

2011.06.06. 10:31

Lorenzo előnye egyre soványabb: a hétvégi Katalán Nagydíjat Casey Stoner nyerte, így az összetettben hét pontra csökkentette hátrányát az éllovas mögött. A második helyről rajtoló ausztrál már két kör után átvette a vezetést – győzelmét a gyenge eső sem tudta megzavarni.

A Moto2 aranya Stefan Bradlé lett, a második hely Marc Márquezé, a harmadik helyen Aleix Espargaró futott be. A futam szomorú érdekessége Julián Simón vérfagyasztó balesete volt. Szofuglu kanyarodás közben megbökte a hátsó kerekét, a hazai pályán motorozó spanyol katapultált, majd a török is elütötte. Ugyan sántikálva távozott, de a műtétet nem ússza meg, lába több helyen eltört.

A legkisebbek szokás szerint késhegyre menő csatát vívtak: Johann Zarco az utolsó kanyarig várt az élen haladó spanyol Nicolás Terol előzősére. Mivel a srác a könyökét is bevetette, a versenybíráktól 20 másodperces büntetéssel kapott a 125-ösök futamának leintése után. Az ezüst Maverick Vinalesé, a bronz Jonas Folgeré – a magyar Sebestyén Péter a 22. lett.