Aki hülye, meghal

2011.07.06. 10:58

Sisakellenes felvonuláson halt meg az orra bukó harley-s: a New York állambeli Onondaga városában szervezett megmozduláson résztvevő 55 éves Philip A. Contos az 1983-as Harley Davidsonján próbált tiltakozni a szerinte jogait csorbító törvény ellen.

A felháborodott motoros valószínűleg a gázkar rángatásával akarta levezetni a feszültséget, ám az öreg gép nem hagyta magát, és átvette az irányítást, amit a férfi a fékkar megmarkolásával próbált visszaerezni. Rutintalanságra valló reakció azonban végzetesen sült el: leblokkolt az első kerék, Philip pedig a kormányon átbukva fejjel landolt az aszfalton.

A menetet a motorosok szabadságjogaiért harcoló szervezet, az American Bikers Aimed Towards Education szervezte. Az ABATE szabad döntés tárgyává tenné a bukósisak viselését. A többségében HD-tulajokból álló csoport minden olyan államban szervez megmozdulásokat, ahol a sisakügyi kérdés aktuálissá válik – az USA 50 tagállamából mindössze 20-ban kötelező a bukó viselete.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.