Rossi anyja Ducatit kapott

2011.07.13. 11:55

Szép dolog, ha a családi hagyományok öröklődnek. Nincs semmi szokatlan abban, ha apák és fiaik együtt merülnek nyakig az olajba. Az viszont kevésbé megszokott, ha a fiú anyját tanítja motorozni.

Valentino Rossi egy Ducatival lepte meg édesanyját, Stefania Palmát, aki maga is nagy motorrajongó. Stefy – ahogy a versenypályák közönsége ismeri – már régóta vágyott egy komolyabb motorra Yamaha robogója mellé. Az asszony megígértette Rossival: ha a fiú tíz éven belül Ducatival lép pályára, vennie kell neki egy Monstert.

A feltétel teljesült, Stefy pedig megkapta, amire vágyott. Az ajándék természetesen Rossi gépének hasonmása: a Monster 696 Rossi Replica a sárga 46-os rajtszámot viseli, akárcsak Valentino motorja.

Az asszonynak szoknia kell a manuális váltót és a nagy teljesítményt, de a fia gondosan felkészítette, így egyre távolabb merészkedik Tavullia városától, ahol a család él. A famíliában komoly hagyománya van a motorozásnak: Valentino apja, az egykori versenyző-fenegyerek, Graziano, a kilencszeres világbajnok további tanácsokat adhat Stefy-nek.

A fiatalos nő tagadja a pletykát, mely szerint nemsokára unokája fog születni. Arra kérdésre, hogy Valentino elégedett-e a Ducatival, azt válaszolta: „Mondtam Valentinónak, hogy az élet nem olyan, mint a mozivásznon: ha el akarsz valamit érni, meg kell érte küzdened. A Ducati pedig jó szövetségesed lehet.” Bölcs asszony, nem csoda, hogy sokra vitte a fia!

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.