Motort 77 millióért?

2011.07.18. 11:15

Amint felbukkan egy Brough Superior, azonnal rekordáron kel el – feltehetőleg most sem lesz másképp. A kaliforniai Quail Lodge-ban rendezendő Bonhams aukción súlyos pénzmozgás várható, az SS100 motorkerékpárért 350-400 ezer dollárt, vagyis 67-77 millió forintot várnak a szakértők.

Az 1940-es gép érdekessége, hogy ez az utolsó, valaha készített eredeti Brough Superior – a kor luxusmotorjának számító V2-esek gyártását a háború után nem folytatták. A gép már a maga korában is gyűjtők álma volt, most meg pláne – feltehetőleg nem marad a mostani tulajdonos nyakán.

Augusztus 18-án egyéb, érdekes motorok is kalapács alá kerülnek: a Coventry Eagle Flying 8s-ért 100 ezer dollárt, a Vincent Black Princért 140 ezer dollárt várnak. A soros négyesekre izguló vevőknek ott az 1928-ban gyártott Henderson Deluxe Four – feltehetőleg ezért is adnak majd vagy hetvenezret.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.