Világrekord: Ötszázzal hasított a Suzuki

2011.07.28. 13:33

Alig két és fél kilométernyi nekifutás után, egy alaposan átépített Suzuki Hayabusával állította fel a motorkerékpárok új sebességi világrekordját Bill Warner egy katonai reptér betonján. Az új csúcs 311,9 mérföld óránként, ami 502,1 kilométeres sebességet jelent.

A turbós GSX1300R már sok sebességhajhász vállalkozás alapjául szolgált. Motorblokkját használják dragbike-okhoz is, sőt az úgynevezett streamliner, vagyis zárt utasterű rekordergépekben is sokszor találkozhatunk a Suzuki Hayabusa blokkjával, de eddig senkinek nem sikerült egy burkolatlan géppel átlépnie a háromszáz mérföldes, vagyis négyszáznyolcvan kilométeres sebességet.

Warnernek egyébként nem ez az első csúcsdöntése, tavaly októberben ugyanezzel a géppel már elérte a négyszáznegyvennégyes tempót. Elsőre az sem rossz eredmény.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.