60 BMW a magyar rendőröknek

2011.08.02. 12:01

Többségében az autópálya-rendőrség használhatja azt a hatvan motorkerékpárt és ötven autót, amelyeket a Belügyminisztérium Magyarország soros EU-elnöksége kapcsán szerzett be, összesen mintegy 670 millió forintért – derül ki Pintér Sándornak egy szocialista képviselő kérdéseire adott, a parlamenti honlapon elérhető írásbeli válaszából.

Harangozó Tamás felelevenítette: az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága az év elején felhatalmazta a Belügyminisztériumot, hogy a közbeszerzési eljárás kizárásával szerezzen be hatvan nagyteljesítményű, speciális rendőrségi motorkerékpárt, valamint ötven járőrgépkocsit. Az ellenzéki képviselő az iránt érdeklődött, hogy valóban beszerezték-e ezeket.

A hatvan, gyárilag rendőrségi használatra kialakított BMW R900RT típusú motorkerékpárt a Wallis Motor Pest Autókereskedelmi Kft.-től szállítási szerződés alapján, 343 millió 800 ezer forintért vásárolták – tájékoztatta a belügyminiszter a honatyát, hozzátéve, hogy a motorokat alapvetően az autópálya alosztályok, illetve más rendőri szervek, általános rendőri feladatok ellátásra kapják meg.

Az autókat érintő megkeresés kapcsán a tárca vezetője azt is közölte, a rendőrség ötven Skoda Octavia RS 2.0 TFSI 200 LE/147 kW típusú gépjárművet szerzett be a Porsche Hungária Kft.-től, saját forrásból, 327 millió 485 ezer forint értékben.