Ariel Atom két keréken

2011.08.03. 13:15

Simon Saunders neve csak a beavatottaknak ismert. Azonban, ha az általa gyártott Ariel Atomról van szó, még a motorosok is felkapják a fejüket: a meztelen, kompromisszummentes sportautó akár még egy izmos kétkerekűvel is képes versenyre kelni.

Az Ariel márka persze korábban nem erről volt híres: csodálatos motorkerékpárokat, utcai és pályagépeket készítettek. Úgy tűnik, most visszatérhet a legendás angol márka, hisz Saunders fejébe vette, hogy az autók mellett ismét megcsillantja azt, ami egykor oly fényesen ragyogott.

A cégtulajdonos imádja a motorkerékpárokat. A rendkívül erős autói ellenére most nem sportgépben gondolkodik: célja egy egyéni igények alapján alakítható, markáns formatervű, kisszériás roadster piacra dobása.

Az első vázlatrajzok sokat ígérnek, a lendületes vonalak alapján jól látszik, hogy nem retróban gondolkodnak. Az előzetes tervek alapján nagyjából 6,5 millió forintos, Honda blokkal hajtott motorkerékpár készítenének – az autójukban sem hitt senki, mégis sikeresek lettek. Vajon meg tudják ezt a motorral is ismételni?