Ezerkettes, de nem Zsiguli

2011.08.09. 10:47

Tavaly lefelé terjeszkedtek, idén felfelé fognak: ágazati információk szerint év végén, valamelyik nemzetközi motorkiállításon bemutatják a Triumph legnagyobb túrázóját, az 1200-as mega-Tigert. A soros háromhengeres gép fejlesztése végső fázisban van: Angliában már többen lefényképezték a kirándulgató gyári tesztpilótát.

Egyes források szerint Adventurer lesz a motor neve, de bízunk abban, hogy több fantázia szorult a gyári marketingosztályba: a konkurens BMW és a KTM is hasonlóan keresztelte el a maga túraenduróját. Az sem mellékes, hogy hasonló névvel már létezett Triumph: az 1995 és 2002 között gyártott motor minden volt, csak nem terepes.

1150 és 1180 köbcenti közé várható a gép, amelynek ereje állítólag akár 140 lóerő is lehet. Nem valószínű, hogy nagyon terepesre hangolnák majd, ekkora géppel nem öröm a durva offroad csapatás – feltehetőleg a megcélzott vevőréteg sem erre izgul: ha megnézzük a konkurenseket, a legnagyobb túraendurók tulajdonosai 99 százalékban kizárólag aszfalton közlekednek.