Büntess a szerpentinen!

2011.08.12. 07:58

Eleged van abból, hogy csak az ezres sportmotort ismerik el, pedig már a hatszázas is fölöslegesen nagy? Ha így van, a spanyol GP45 szakértői a te embereid: az SXV450-es supermotó alapjain már korábban elkészítették sportgépüket, amelynek mostantól utcai, legális, forgalomba helyezhető változata is kapható.

A 120 kilós csemege a gyári Aprilia vázra épül, amelyhez egyedi hátsó részt csavaroztak. Az agresszív üléspozíció nem értelmetlen, ha elképzeljük, mire képes az alap 60 lóerő a GP SVX-szel. A rendkívül jó lóerő-tömeg arányú gép a hegyi szerpentinek királya lehet – ehhez futóműve és fékrendszere is adott.

Előre 43 milliméter szárvastagságú Marzocchi USD villát szereltek, a hátsó kerék csillapításáért Sachs központi rugós tag felel. A két magnézium Marchesini kerék a GP világából érkezett, de több apró alkatrész is ismerős lehet a versenypályákról. A Braking hullámos tárcsákhoz a gyári supermoto radiális nyergei illeszkednek – erejük biztos, hogy elég a hiperkönnyű motorhoz. Ha a donorgép már megvan, akkor csak 1,7 milliót kell kiadni a GP45 átépítőkészletéért. Lehet spórolni, tökéletes LEGO ez nagyfiúknak, kívánni sem tudunk jobbat.