Sokmilliós huncutságok, kell ez?

2011.08.12. 16:37

Az idei motorépítő világbajnokságon nem volt magyar résztvevő, így könnyen nézhetünk kritikusan majd' az egész mezőnyre. Aki a motorokban értékeli, hogy alkalmasak közlekedésre, meg se nézze a képeket: az idei versenytárgyak zöme csupán egy szobor, amelyek egy dologban közösek: van bennük valami blokk.

Az idei győztes a japán Tavax Engineering képregényből szökött gépe – ebben a formában alkalmas lehet bármilyen sci-fi szerepre, igaz, gurulásra kevésbé. A 17-es kerekekkel szerelt custom félelmetes mennyiségű kézimunkát hordoz magán – manufakturális körülményke között készült rendkívüli precizitással.

A második helyezett az 1951-es BSA, amely ebay-es aukción került az angol Lamb Engineeringhez. A Son of a Gun név találó: az egykor fegyvergyárként is ismert cég újragondolt terméke nagyot durrant. Formája találó, futóműve akár rövid távú közlekedésre is alkalmas – az építési költség mindössze 9000 font, vagyis 2,8 millió forint volt, ami a világbajnokságon nevetséges aprópénznek számít.

A bronzérmes Kraus Motor Harley-ja az egész akció egyik legszimpatikusabb darabja: arányai eltaláltak, akár még azt is elhisszük róla, hogy lehet vele motorozni. Sajnos ezt több gépről fel sem merjük tételezni: kétkerekű reklámtárgyai ezek a világ különböző építőműhelyeinek.