A Kawasaki a sírból is visszatér

2011.08.29. 16:28

Legalábbis Magyarországon. 2011 nyarától az autós vonalon már régóta erős szereplőként jelen levő, egy ideje már Kawasaki-kereskedőként, sőt, a Kawasaki krossz-akcióit is támogató cégként működő Ivanics Motors Kft. veszi át a DMC Kft-től a márka képviseletét. A fenti hírt a Hungaroringen megtartott hagyományos Kawasaki Lime Partin jelentette be Huibert de Leede, a Kawasaki Motor Europe magánimportőrökért felelős vezetője.

A 2012-es évre szerény, 150 darabos eladással számol az új importőr, s ezzel párhuzamosan a kereskedői hálózatot tíztagúra kívánja bővíteni. Csak összehasonlításképpen: tavaly e mennyiség kétharmada fogyott. Az Ivanics Motors Kft. nem elosztó, rendező importőrként kíván jelen lenni Magyarországon, inkább afféle kereskedőket támogató főkereskedőként.

Ennek a Totalbike olvasói számára jó oldala lesz, hogy 2012-től hivatalosan is kapnak az újságok tesztmotort – jövőre nagyjából 10 gép áll csatasorba. Az árakat az új importőr nem kívánja növelni, sőt, alkatrészárakban némi csökkenésre is számíthatnak a Kawasaki-tulajok. Persze még minden tárgyalási fázisban van, de az irányvonalakat már tudni lehet.