Viktor második

2011.09.13. 13:15

A horvát pályán futotta utolsó fordulóját a nemzetközi bajnokság. Viktor túl van egy izgalmas hétvégén, dobogós az év végi elszámolásban, holott kilenc fordulóból mindössze négyen vett részt. A csapat a bajnoki pontállásból kihozható legjobb eredmény reményében és nem utolsó sorban tapasztalatszerzés miatt utazott ki. Nem elhanyagolható, hogy a brnoi WSBK forduló óta nem volt pályán a Prop-tech Honda. A pénteki szabadedzéseken több beállítást és gumit próbált Kispataki: az első edzést 1:31, a napot 1:29-es köridővel zárta.

Kispataki Viktor
Kispataki Viktor

Szombaton az első időmérőn három tizedes hátránnyal a szlovén Marko Jerman mögött a második helyet szerezte meg. Viktor kormányára szerelt köridőmérő 1:28-at mutatott, így kissé csalódott a hivatalos időeredmények láttán.

A második időmérőre a hőmérséklet 35 fok fölé emelkedett, így a korábbi teljesítményeken javítani kis eséllyel lehetett. Ennek megfelelően Jerman pályára se lépett, Kispataki pedig használt abroncsokkal a beállítások finomításán dolgozott. Elsőként zárta a mért edzést, de reggeli idején nem javítva megmaradt második helye. A bajnoki pontállás miatt kiemelt figyelmet érdemlő többszörös cseh bajnok Michael Filla az ötödik startpozíciót szerezte meg.

Vasárnap a rajtnál meglepően sokáig égett a piros lámpa. A versenyzőket ez némiképp meg is zavarta: Berto Camlek beugrott, majd pár méterrel később lelassított, Viktor őt követve elindult, de hamar lefékezett. Az eseményeknek köszönhetően Kispataki a hatodik helyen fordult az első kanyarban, de a pálya felénél már a második helyen jött, ahol is piros zászlóval jelezték, új rajt következik.

A második start kiugrásmentesen zajlott. A piros-ezüst Honda ötödikként érkezett az első féktávra, harmadikként jött a kör végén, majd másodikként láthattuk a célegyenesben. Viktor folyamatosan növelte előnyét a pályacsúcsot jegyző Camlekkel szemben de sajnos az élen motorozó Jermanhoz nem sikerült közelebb kerülnie. A pontverseny szempontjából érdekes Filla jelentős hátránnyal Viktor mögött motorozott, mikor motorhiba miatt a verseny feladására kényszerült.

Kispataki Viktor elmondta: „Izgalmas hétvégén vagyunk túl, jó volt újra Rijekában motorozni. Sajnálom, hogy nem jött össze a 28-as köridő és a pálya specialistája, Jerman megelőzése. Az Alpok-Adria Bajnokság harmadik helye azonban megvan, ami köszönhető a csapat kiegyensúlyozott teljesítményének. A többiek idén többször hibáztak, így nem jelentett akkora hátrányt, hogy öt fordulót kihagytunk.”

Az alakulat következő megmérettetése szeptember 10-én a Hungaroringen lesz, ahol a Magyar Bajnokság negyedik fordulója kerül megrendezésre.