Sebestyén már készül a világbajnokságra

2011.09.15. 12:04

Az idén már nem versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentiméteres kategóriájában Sebestyén Péter, aki ehelyett inkább a jövőre induló Moto3 kategóriára készül fel.

Szerdai közleményében a Faster Management kitér arra is, hogy miután a 17 éves magyar motoros szeptember első hétvégéjén, a San Marinó-i Nagydíjon közös megegyezéssel felbontotta szerződését addigi csapatával, a Caretta Technology-val, a menedzsment azonnal tárgyalásokba kezdett, hogy a fiatal versenyző egy másik istálló színeiben befejezhesse az idei szezont, megállapodást azonban senkivel sem sikerült kötni.

Ennek eredményeként az a közös döntés született, hogy a 2012-ben debütáló – a 125 kcm-es géposztályt felváltó – Moto3 kategóriára koncentrálnak, amelyben Sebestyén az olasz Alessio Cappellara társaként a Stefano Favaro és Eros Caretta által létrehozott magyar csapat egyik motorkerékpárját irányíthatja majd.

A Moto3-as versenygépet ugyanakkor már az idén kipróbálhatja a magyar motoros, mégpedig a spanyol bajnokság keretein belül. Favaro, a 2007-ben a 125-ösök között világbajnok Talmácsi Gábor korábbi menedzsere szeptember 1-jén jelentette be, hogy jövőre újra lesz magyar istálló a gyorsaságimotoros-vb mezőnyében.

Sebestyén tavaly három vb-futamon indulhatott a legkisebb géposztályban, idén pedig tíz helyszínre utazhatott el, de szinte minden futamán technikai problémák hátráltatták.