Mi a baj a Hungaroringgel?

2011.09.15. 16:58

A Hungaroring Sport Zrt. sajtóközleményét változtatás nélkül közöljük.

Gyulay Zsolt: „Elkötelezettek vagyunk a magyar motorsport iránt.”

A magyar motorsport legjobb versenyzői és szerelmesei megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy szeptemberben nem került sor a mogyoródi pályán a magyar bajnokság utolsó futamára. Az ok: a ring nem kapta meg a versenyrendezéshez szükséges licencet. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt elnök-vezérigazgatója nem kutatja a visszautasítás miértjét, hanem arra törekszik, hogy a nemzetközi motoros szövetség licencadó bizottságának pályával kapcsolatos kéréseit kijavítsák, így akár már októberben ismét száguldhassanak a Hungaroringen a legjobb magyar motorversenyzők.

A Hungaroring az elmúlt 16 esztendőben a hazai motorsport egyik fellegvárává nőtte ki magát, ahol hazai és nemzetközi versenyek tucatjait rendezték meg a résztvevők legnagyobb megelégedettségére. Idén azonban a nemzetközi licencadó bizottság a szeptemberi magyar bajnoki futamra nem adta meg az engedélyt, így a sportág szerelmesei hazai verseny nélkül maradtak szeptember közepén. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója úgy érzi, mindent megtettek azért, hogy ezúttal is a megszokott mederben haladjanak tovább a dolgok, és nem érti, hogy a MAMS saját hatáskörében miért nem adott a szeptemberi futamra licencet, holott ehhez egyébként joga lett volna.

A motorosoknak rendezett nyílt napok mindig is nagy sikerrel zárultak, illetve támogattunk olyan rendezvényeket is, mint például a Talmácsi-Honda Nap, ahol a legifjabb tehetségek mutathatták meg, mire képesek a motorokon. Ugyanakkor tudomásul vettük, hogy ami tökéletesen megfelel a Formula 1-es futam rendezéséhez, az csak változtatásokkal felel meg egy komoly motorverseny megrendezéséhez. Folyamatos tárgyalásban vagyunk a MAMS képviselőivel, és bízom abban,

hogy az októberi bajnoki futamra megkapjuk az engedélyt. A pályán járt nemzetközi bizottság által kért módosításokat mindenképpen elvégezzük, így nem lesz akadálya annak, hogy újra nálunk versenyezhessenek a sportág legjobbjai” – fogalmazott Gyulay Zsolt, aki nemcsak bízik a közös folytatásban, hanem elárulta, a Hungaroring Sport Zrt. történetében eddig egyedülálló módon is szeretné segíteni a magyar motorsportot.

Elkötelezettségünket mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Superbike világbajnokság Supersport 600-as sorozatában induló, és állandó pontszerző helyen végző színmagyar csapatával, a Team Hungary Tóth istállóval szponzorációs tárgyalásokat folytatunk” – közölte Gyulay Zsolt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.