Olcsóbb az MV Agusta

2011.09.23. 16:07

Olcsóbb lett az MV Agusta: lehagytak egy betűt, cserébe levontak az árcédulából majdnem másfél millió forintot. Az 1090RR gazdaságosabb testvére az 1090R: a dizájn ugyanaz, de néhány egyszerűbb megoldás várja a motorosokat – nincs nagy különbség, így nem tűnik rossz választásnak a 144 lóerős négyhengeres.

Az eddigi Brembo Monobloc fékek helyett kevésbé versenytechnikájú, de így is kiváló Brembo radiális nyergeket szereltek az ötven milliméter szárvastagságú Marzocchi USD villák végére. A hátsó rugós tagot a Sachs szállítja. Hogy a lóerők hatására ne léphessen fel veszélyhelyzet, nyolcfokozatú kipörgésgátlót-rendszert kapott a meztelen motor.

Az utassal motorozók örülhetnek: az új, egybefüggő nyereg nagyobb kényelmet ígér elől s hátul egyaránt. A gyáriak szerint az 1090R ideális lehet azoknak a motorosoknak, akik értékelik a legendás MV Agusta hagyományait, de nem engednének az utcai motorozásból. A gép háromféle festéssel kapható: piros, fekete és fehér szín választható. A hazai ár ismeretlen, az Unióban 13990 eurós, vagyis 4,1 milliós áron indul meg a kereskedelem.