Oroszországba megy a Superbike

2011.09.23. 14:53

Megszületett a végső döntés: a Superbike Moszkvába megy !

Négy hónapja kezdődtek a tárgyalások a World Superbikes és az orosz YMS Promotion Ltd elnök-vezérigazgatói között. Tegnap Rómában megszületett a végső döntés Paolo Flammini és Alekszandr Jaknics között, melynek értelmében 2012. augusztus 26-án fogják megtartani az első orosz Superbike futamot a Hemann Tilke tervezte Moscow Raceway-en. Az említett versenyt kilenc biztosan követi még, hiszen összesen tíz verseny szervezéséről állapodtak meg a felek.

"Az elmúlt hónapokban nagyon sokat dolgoztunk együtt Alekszandr Jakniccsal és a csapatával, hogy minden részletet kidolgozzunk a 2012-es oroszországi futammal kapcsolatban. Mi nagyon szerettük volna, ha az első orosz versenyt Moszkvában tarthatjuk, ezért nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. A Moscow Raceway zseniális pálya lesz, melyet egyelőre még építenek, de a munkálatok néhány hónapon belül befejeződnek." – nyilatkozta Flammini.

"Nagyon örülünk, hogy ilyen neves sorozatnak adhatunk otthont Oroszországban, mint a Superbike." – tette hozzá Jaknics. "Tudjuk, hogy több hónapos kemény munka áll előttünk, de biztosak vagyunk benne, hogy augusztusra minden elkészül és készen állunk majd a futamra. Csapatom nagy rajongója a motorsportnak, így jövőre mi is rajthoz állítunk majd egy versenyzőt: Vlagyimir Leonov a Yaknich Motorsport színeiben indul majd a 2012-es Supersport Világbajnokságon – azt még nem tudjuk, ki lesz Vlagyimir csapattársa."