Izgalmak Le Mansban

2011.10.04. 13:56

A nagy múltú Le Mans-i futam idén is rajongók ezreit hozta lázba. Sokan a tizenhétszeres győztes Motul Suzuki Endurance Racing Team (SERT) újabb aranyért zarándokoltak ki a pályára, de a végeredmény sok izgalmat követően másként alakult.

Annak ellenére, hogy a suzukisok a versenyt megelőző napokban három versenyzőjük közül kettőt kénytelenek voltak cserélni, mégis nagyszerű teljesítményt nyújtottak az SRC Kawasaki csapatával folytatott fej-fej melletti küzdelemben.

A győzelem hosszú ideig lehetségesnek tűnt a Delhalle/Sakai/Guittet hármas számára. Azonban 10 óra 40 perccel a rajt után Daisaku Sakai (Suzuki) műszaki probléma miatt a boxba kényszerült. Bár a hibát nagyon gyorsan elhárították, a kiesés elég volt a Kawasakinak ahhoz, hogy átvegye a vezetést és legközelebbi versenytársai előtt végezzen.

Egymást követően másodszor az SRC Kawasaki csapata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Mögöttük a SERT végzett, amely a kapott pontokkal a 2011-es összesítésben visszavette a vezetést a Yahama Austria Racing Team-től (YART).

A Qtel FIM Endurance World Championship utolsó fordulója, a 8 Hours of Doha in Qatar november 12.-én kerül megrendezésre.