Késik a kompresszoros csoda

2011.10.04. 11:15

Késik a kompresszoros csoda: a hathengeres Horex bemutatóját az alkatrész-beszállítók elfoglaltságára hivatkozva halasztotta el a német tulajdonos. Az izgalmas német túramotor terveik szerint fél évet csúszik: őszre ígérték, de csak tavasszal indul be a gyártás. Ha minden jól megy.

Az 1200 köbcentis, elrendezésében a Volkswagen VR6-osára hasonlító blokk számos speciális alkatrészt tartalmaz – sajnos ezek gyártásával gondok vannak. Beszállítóik az autóiparnak is termelnek, akiket az állítólagos fellendülés késleltet a kisszériás motorkerékpár-elemek előállításában.

Clemens Neese, a Horex vezetője elmondta: „Örülünk, hogy ismét magára talált az autóipar, de sajnos ez minket most hátráltat munkánkban. Korábbi terveinkkel ellentétben nem a kompresszoros hathengerest adjuk ki először – a tavaszi hónapokban a sima, feltöltő nélküli 160 lóerős alapmodellt jön, csak utána az erősített, 200 lovas.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.