Ha Harley-d van, beléd jöhetnek

2011.10.25. 10:15

Több mint 300 ezer Harley Davidson motorkerékpárt hívnak vissza a hátsó féklámpa lehetséges meghibásodása miatt. A cég hétfőn megjelent közleménye szerint a kipufogó rendszer működése során keletkező hő károsíthatja a hátsó féklámpa kapcsolóját.

A probléma következtében előfordulhat, hogy a lámpa nem gyullad ki amikor a jármű vezetője fékez, vagy működésbe lép, amikor a vezető nem is használja azt. A cég összesen 308474 motorkerékpárt rendel vissza, ebből nagyjából 250 ezret az Egyesült Államokban. A visszahívás a 2009 óta gyártott Touring, CVO Touring és a háromkerekű Trike modelleket érinti. Szakértők 10-12 millió dollárra becsülik az akció költségét.

A társaság a harmadik negyedévben 183,6 millió dollár nyereséget ért el, az egy évvel korábbi 88,8 millió dollár után. A július-szeptemberi időszakban 61838 Harley Davidsont adtak el, 5,4 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A bevétel az előző évi 1,09 milliárd dollárról 1,23 milliárdra nőtt.

A visszahívás Magyarországon nagyjából száz motorkerékpárt érint.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.