Amerikai pénz a magyar motorhoz

2011.10.29. 11:02 Módosítva: 2011.10.29. 11:03

Huszonnyolc millió dolláros megállapodást kötött az elektromos motorkerékpárjairól ismert oregoni Brammo, a világ egyik legnagyobb szabadidős járműveket gyártó cégével, a Polarissal. A két vállalat sajtóközleményéből kiderül, céljuk, hogy a jövőben együtt fejlesszenek hajtási megoldásokat két- és négykerekű motorokhoz, illetve motoros szánokhoz. A Brammo közleményében említik a Enertia és Enertia Plus modellek sárvári gyártását is, amely szeptember óta zajlik a Flextronics üzemében. Az oregoni cég megerősítette szándékát, hogy a néhány éven belül piacra dob egy száz mérföldnél nagyobb hatótávolságú sportmotort, amelyet természetesen szintén villanymotor hajt majd.

A Polaris döntéshozóit a Brammo akkumulátortechnológiája, és jelenlegi utcai típusaiba, illetve a TTXGP-n induló versenymotorjába épített vezérlési rendszere, valamint villanymotorjainak jövőbe mutató megoldásai győzték meg. Biztosak lehetünk abban, hogy a következő évek Polaris, illetve akár Victory modelljeinek némelyikében is viszontlátjuk majd ezeket, illetve, hogy a Polaris befektetése nyomán új lendületet kap a Brammo fejlődése.

Korábbi interjúnkban a cég kereskedelmi igazgatója arról beszélt, hogy már a jövő évben megkezdik az európai dílerhálózat szervezését, és a sárváron készülő elektromos motorkerékpárok forgalmazását. Úgy tűnik most már semmi sem állhat az alternatív hajtású motorkerékpárok elterjedésének útjába.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.