Suzuki: jó eredmény, csökkenő nyereség

MTI/Reuters
2011.11.07. 13:02

A Suzuki Motor Corp. eredménye az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, 6,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben. A társaság hétfőn közölte, 39,16 milliárd jenes működési eredményt ért el a július-szeptemberi időszakban, szemben az elemzők által jósolt 25,6 milliárd jennel – ezeket a számokat az autó és motorgyártás együtt adja ki.

A vállalat nettó nyeresége ugyanakkor 13 százalékkal, 13,28 milliárd jenre esett vissza. A márciussal végződő idei pénzügyi évre vonatkozó eredménycélját változatlan szinten, 110 milliárd jenen hagyta a japán vállalat. Nem változtatott 50 milliárd jenes nettó profit várakozásán sem.

A Suzuki részvényei 18 százalékkal estek az elmúlt 12 hónapban, ami megfelel a tokiói parkett közlekedési alindex-csökkenésének. A társaság 19,9 százalékos tulajdonhányadával a Volkswagen AG rendelkezik.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.