Szépen dalol a sportkipufogó

2011.11.17. 09:38

Megjavul a Yamahák hangja, erről a híres szlovén énektanár, Igor Akrapovič mester gondoskodik; az együttműködést az idei milánói EICMA motorkiállításon jelentették be. A húsz évvel ezelőtt alapított szlovén cég vezető szerepet tölt be a piacon, eddig 63 világbajnoki motoron szerepeltek kipufogórendszerei. Jelenleg 500 alkalmazottat foglalkoztatnak, termékeiket több, mint 60 országba szállítják.

A WSB csapatának sokéves, és a MotoGP csapatának 2011-es szponzorálása során erős és kölcsönösen előnyös munkakapcsolatot építettek ki. A két gyártó közösen jelentette be, hogy 2012-től az Akrapovič kipufogók széles választéka elérhető lesz a Yamaha meghatározó motorjai és robogói számára, kizárólag az európai márkakereskedői hálózaton keresztül.

Az új kipufogók Szlovéniában kerültek kifejlesztésre és ott is készülnek majd. Mindegyiken megtalálható lesz a Yamaha modell lézergravírozott logója az Akrapovič felirat mellett. A legtöbb utcai használatra szánt kipufogó megfelel az EU-s zaj- és környezetvédelmi előírásoknak, így homologizációval rendelkezik. Ezen túl lesznek kifejezetten versenycélokra szánt változatok is.

A program első fázisban, decemberben ismerhetjük meg az utcai Akrapovic választék nagy részét. Ezt követi 2012 elején a második fázis, amikor az YZ-F család és a WR-F négyütemű krosszmotorok kiegészítőit is bemutatják.