Csoda történt a politikussal

2011.11.18. 11:53

Csodák sorozatának tartja életben maradását és fokozatos felépülését Jaroslaw Walesa uniós politikus, Lech Walesa volt lengyel államfő fia, aki csütörtökön elhagyhatta a varsói katonai kórházat.

A 35 éves politikus, a kormányzó Polgári Platform európai parlamenti képviselője motorkerékpárjával egy őt szabálytalanul előző autónak ütközött szeptember másodikán. Életveszélyes állapotban, csonttörésekkel, gerincsérüléssel egy mentőhelikopter szállította kórházba, ahol több műtétet hajtottak végre rajta. Azóta állapota folyamatosan javul, de teljes rehabilitációja még hónapokat vehet igénybe.

Sajtóértekezletén köszönetet mondott orvosainak és az ápolónőknek, akik "csodát tettek vele". Megköszönte az érte mondott imákat is: mint elmondta, több felekezet hívei – keresztények, muzulmánok, zsidók és buddhisták – fohászkodtak felépüléséért.

Jaroslaw Walesa fő célja most az, hogy visszanyerje teljes egészségét, és visszatérjen munkájához Brüsszelbe. Motorra többé nem ül – fogadkozott –, annál inkább nem, mert ezt barátnője is szigorúan megtiltotta neki.

Kedves olvasóink, vajon minden esetben szót kell fogadni a nőknek?