Ezres turbós kéthengeres

2011.11.30. 12:01

A francia Boxer Design csodás meglepetést gurított ki a párizsi motorkiállításra: az ezer köbcentis Superbob tanulmányuk izgalmas és jövőbe mutató. A 88 fokos hengerszögű kéthengeres teljesítménye 158 lóerő 9500-as fordulaton, míg nyomatéka 124 Nm 8000-nél.

A motort az Akirával közösen fejlesztették, amelyre 0,3-0,4 baron töltő turbót illesztettek – a Boxer ígérete szerint hatása leginkább alacsony fordulaton lesz érezhető. A váz szénszálas monocoque, amely magába foglalja a légszűrőházat, pont úgy, mint a frissen bemutatott Ducati 1199 Panigalén.

Az üzemanyagtartály 16 literes – a gép teletankolt tömege 199 kiló. Az első villa Norman Hossack klasszikus szabadalma alapján készült, hasonló, mint amit a BMW is gyárt Duolever néven. A rugóstagokat elöl-hátul az Öhlins adta.

Elöl két, 320-as tárcsára szerelt radiális négydugattyús nyereg dolgozik, míg hátul szóló 245-ös tárcsát találunk kétdugattyús nyereggel. A Superbob további részleteiről egyelőre nem adott ki közleményt a Boxer, annyit tudunk, hogy két éven belül szeretnék megkezdeni a gyártást. Hajrá.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.