Negyven méteres fekete csík? Menő!

2011.12.05. 11:05

A Confederate eddig sem viccelt, de most sem a tréfa a fő profiljuk. Legújabb Hellcatjük folytatja a hagyományt: az X132 egyszerre brutális, egyszerre műtárgy szépségű csemege. A 132 köbhüvelykes, vagyis 2163 köbcentis kéthengeresük korunk egyik legmegdöbbentőbb motorja.

132 lóerőt ad le az S&S-szel közösen fejlesztett, X-Wedge alapú blokk. Ne tévesszük össze a cég egyéb, még HD alapú V2-eseivel – az egy tömbből forgácsolt forgattyúsházra épített konstrukció más, modernebb és erősebb.

Félelmetes, 203 Nm-es nyomatéka elképesztő viselkedést kölcsönözhet a pokol macskájának. Az általunk is tesztelt Wraith testvérmodellből kiindulva hiperdurva kigyorsításokra készülhet az, aki kicsengetni a 45 ezer dolláros, vagyis 10,3 millió forintos (plusz vám, plusz regadó) vételárat.

Soknak tűnik, de nézzük meg a rengeteg kézi munkával, kisszériás termelésben készült alumínium és karbon elemeket. A össztömeg 226 kiló – ötvenes, minden irányban állítható Marzocchi RAC villák elöl, Race Tech Coil Over rugóstag hátul. A fékeket is a legjobbaktól veszik: négydugattyús radiális Behringer Aerotec-ek találunk elöl, monoblock kétdugattyús Brembót a hajtott keréknél.