Kínában kezd az olasz kéthengeres

2011.12.20. 12:21

Úgy tűnik, a korábban elpihentetett Benelli Due projekt feltámad: friss ágazati információk alapján a kéthengeres gép két év késéssel, 2012-ben a boltokba kerülhet. A tanulmánymodell még a 2006-os kölni motorkiállításon jelent meg, de az olasz márkát birtokló kínai Qianjiang lejegelte a végleges fejlesztést.

Yan Haimei cégvezető elmondta: „Hamarosan itt a Due. A gyártás helye Olaszország lesz, de az értékesítést előbb Kínában kezdjük, utána jöhet Európa és a világpiac.” A 756 köbcentis, folyadékhűtéses gép alapja a háromhengeres Tornado, ennek egy hengerét csípik le és alakítják ki a karakteresnek ígért konstrukciót.

Az előzetes hírek alapján teljesen állítható futóművet, radiális fékeket és sportos vázgeometriát ígérnek – feltehetőleg nem ez lesz a világ legnépszerűbb utcai motorja, de ígéretes, kellemes modellnek ígérkezik. Várjuk szeretettel.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.