Használhatatlan BMW, drágán

2012.01.26. 11:28

Amikor a hunyorító S1000RR megjelent, teljesítmény-tömeg arányával és innovatív technológiájával úgy hódította meg a világot, ahogy korábban egyik BMW sem tette. Világszerte rajongók ezrei estek térdre, elbűvölte őket a négyhengeresben rejlő lehetőség.

Ez a radikális, egyedi RR – ami a világ számos pontján forgalomba helyezhető, de a Mozaik utca csempéje talán megremegne – az amerikai BMW rajongók magazinjában, az On The Level-ben mutatkozott be. Az átalakítást a Myrtle West Cycle műhely végezte Longs-ban, Dél-Karolinában. Némi hegesztgetéssel John Rhem készített egy Amerikában divatos, dragsportra utaló lengőkart, amire a masszív hátsó kereket szerelték; ez az első 360-as profilú RR.

Az éles szeműek kiszúrhatnak egy króm tartályt a lengőkarra építve, ami nem NOS, hanem lehetővé teszi a légrugók működtetését. Az egyedi motorok ritkán kerülnek kereskedelmi forgalomba, leginkább gyűjtők rendelik meg őket, a speciális, 2010-es RR tulajdonosa mégis eladásra kínálja a szerinte 90 ezer dollárt, vagyis 20 millió forintot érő járművét, amit szeretne egy igazi gyűjtő kezébe adni – talán rájött, hogy az átalakítás után már csak egyenesen lehet menni az egykor potens sportgéppel?

„Nagyon szeretném, ha a motor egy különleges gazdára lelne” – mondta a floridai Brian Ogle, aki napenergiával foglalkozó sikeres vállalkozó. „A kikiáltási ár a fele annak, amibe valójában került – 45 000 dollár vagy a legjobb ajánlatért odaadom. A motorban mindössze 400 mérföld van és teljes körű garancia jár hozzá!”