Óriás pénisz, rózsaszín Harley

2012.02.03. 13:58

Mi a franc ez?” – visítottam föl, majd kicsit megnyugodva elkezdtem bogarászni a részletek között. Hamar rájöttem, hogy ez vicc, formai provokáció, amit akár művészetnek is nevezhetünk, hisz a Harley-Davidson a British Museumban áll.

Olvasónk, Gábor küldte a képet, én pedig nyomozni kezdtem. Ez Grayson Perry, Turner-díjas andogrün művész alkotása, amely egy kiállítás részeként osztja a vizuális pofonokat. A tárlat Az ismeretlen kézműves sírja néven várja a látogatókat, akik egy letűnt, népmesei világot kapnak, amely elsőre sokkoló, de valójában tényleg nagyon kreatív.

A Kenilworth AM1 névre hallgató Knucklehead tulajdonképpen jól néz ki, egyedül a ráaggatott szárnyas oltár, az önmagában nagyon cuki lovas maciszobor és a festés tér el a megszokottól. A légszűrőfedél, a villa kulcsos dísze, az ülés mintája mutatós, csupán a kifigurázott látszat-macsó közegben szokatlanok. A felpumpált Brooklands dob mókás – kíváncsi vagyok, hogy szól vele az alacsony fordulatú V2-es.

Nézzék csak meg a galériában Perry civil motorosruháját: a bőrből varrott pénisz Cerne Abbast, az ősi kelta férfit idézi. Ez az ember tud sokkolni. Civilben amúgy szenvedélyes motoros, KTM-je és Harley-ja is van, autója sosem volt.