Motoros kukkolók, szevasztok!

MTI/BBC
2012.02.19. 08:19

Kíváncsi vagy Kate Middletonra, vagy inkább az angol királynő érett bájai hoznak lázba? Ha viszel magaddal motort, sátrat és gukkert, akár még a Tudor-ház hölgyeit is elcsípheted: a windsori kastély parkjának egykor privát vadászterületként használt részén kempingezhetnek a nyári londoni olimpia látogatói.

Az alkalmi kemping összesen ezer ember befogadására lesz alkalmas. A sátrakkal, lakóautókkal és motorokkal érkezőknek 40 fontot (14 ezer forint) kell fizetniük naponta a királyi környezetért és legalább három éjszakát kell maradniuk.

Mint azt Jon Dale, a kempinget üzemeltető The Camping and Caravanning Club szóvivője elmondta, a táborhelyről gyakorlatilag látni lehet a windsori kastély tetejét, és jóval olcsóbb, mint a környező szálláshelyek.

Az olimpiai idejére szóló helyi szobafoglalások ára akár a 200 fontot (70 ezer forint) is elérheti éjszakánként. A július 20-ától augusztus 16-áig üzemelő kempingben – II. Erzsébet királynő jóváhagyásával – összesen 286 sátorhely lesz.

A Berkshire grófságbeli park kempingezőinek elsőosztályú kiszolgálásáról egy helyi vendéglátóegység is gondoskodik majd, amely a windsori birtokon fekvő királyi földek terméseit kínálja a látogatóknak. A sátorozók alig három kilométerre lesznek az olimpia kajak-kenu versenyeinek otthont adó Dorney Lake helyszínétől. Ott a magyarok is érmet szerezhetnek – nem kell messzire menni a szurkolóknak.